Все

Історії › Історія № 65

В квітні 2011 року в Ужгороді проводився Uzhtwevent – баркемп твітерян із всієї України. Одним із спонсорів заходу був саме доменний реєстратор NIC.UA. Вигравши якийсь конкурс із запрошенням на баркемп, я отримав в подарунок ваучер на реєстрацію будь-якого українського домена.

Обговорення майбутнього проекту тоді велося лише за бокалом пива і ніяких конкретних дій я і мій друг не приймали, хоча робоча назва сайту вже була сформована. Звісно, питання реєстрації домена відкладалося не через відсутність 80 гривень. Фактично, зареєстрований домен спонукав нас приступати до роботи, а не розповідати ідеї і хвалитися перспективами обраної тематики.

Банально, але саме виграш домена від NIC.UA і дав той поштовх до старту.


ЗадротКо.UA – новини ігрової індустрії українською мовою. Не дивуйтеся такій назві. Домен zadrot.co.ua дуже класно нам підійшов, оскільки для декого «задрот» досить неприємне на слух, а пом'якшувальна частинка “ко” згладжувала цей негатив.

Категорія ігрової тематики в УаНеті досить слабо виражена. Є всього декілька україномовних сайтів, та і то – половина з них – банальний копі-паст з перекладача google для заробітку. Наша ж мета – зацікавити тих, хто шукає ігрові новини. Тому із самого початку роботи ЗадротКо.UA ми дуже відповідально ставилися до матеріалу.

Як я і казав – наш проект поки важко назвати успішним, адже ніякої розкрутки, окрім публікацій посилань в соціальні мережі ми не проводили. Але навіть невеликий показник в 200 користувачів на день – дуже хороший показник для нас. На сьогодні ми публікуємо в середньому 6 матеріалів в день + денне оновлення.

Щодо останнього, ця категорія дуже зручна для людей, які цікавляться новинами, але не мають багато часу переглядати нові трейлери і шукти потрібну їм інформацію. Рубрика «Денне оновлення» в хронологічномуу порядку описує історію ігрового світу за кожен обраний день. Ось вже 3 місяці кожного дня в 00.00 ведеться публікація матеріалів в цю категорію. Особливо успішною для нас видалася осінь, яка була багатою на класні проекти і на кожен з них ви знайдете рецензію на нашому сайті. Нарешті, кульмінацією 2011 року стало формування рейтингу ТОП-10 ігор 2011 року з випуском відео-роликів та їх озвучкою.

Попереду багато роботи, тому хотілося б, щоб побільше людей дізналося про наш сайт. Адже зацікавленість людей – основний критерій успішності проекту для нас. Ми не женемося за лайками чи якоюсь залізячкою Ipad 2. Ну, не варто кривити душею, від планшета ми б не відмовились, але випрошувати лайки і заставляти людей читати стільки букв тексту наміру я не маю.

Тож якщо хоч одна людина зацікавиться проектом – це вже перемога. Навіть цей модератор, який читає і рецензує матеріал на відповідність умовам конкурсу.

Така от історія — від домену до...Не буду завершувати, адже немає точки, в якій можна сказати, що більшого успіху вже не досягнути.

Стойко Володимир, Селінний Юрій

Хотите выиграть iPad 2?
Принимайте участие в конкурсе!